Vuoden 2022 tärkeimmät digitaaliset trendit

Vaikea uskoa, että olemme jo 2020-luvun puolivälissä! Vain muutamassa lyhyessä vuodessa olemme nähneet niin monia muutoksia digitaalisessa maailmassa. Seuraavassa on joitakin keskeisiä trendejä, joiden ennustamme lähtevän liikkeelle vuonna 2022:

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media

Alustat keskittyvät todennäköisesti jatkossakin yksityisyyteen ja sisällön laatuun syötteissä viimeaikaisesta julkisesta kritiikistä huolimatta. Facebook, joka on joutunut tulituksen kohteeksi tietojenkäsittelynsä vuoksi sen jälkeen, kun Cambridge Analyticalta vuoti raportteja, joiden mukaan se keräsi 50 miljoonaa profiilia käyttäjien tietämättä tai suostumuksetta (malink), odottaa monien analyytikoiden – myös Morningstarin analyytikoiden – kasvattavan jäsenmääräänsä ja tulojaan ajan mittaan, mikä johtuu suurelta osin vankoista mainosominaisuuksista ja uusista ominaisuuksista, jotka on suunniteltu erityisesti perheystävällisyyden edistämiseksi, kuten pikapelit (Instant Games), joiden avulla ihmiset, jotka eivät vielä tunne toisiaan, voivat halutessaan keskustella Messengerin kautta, mutta silti pelata pelejä toistensa kanssa verkossa

Vuoden 2022 loppu häämöttää, ja kaikki suuret sosiaalisen median alustat ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan päivittää tietosuojakäytäntöjään, säätää algoritmejaan tai ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että tänä vuonna näemme kasvavan kysynnän vahvalle sisällölle luovilta vaikuttajilta, jotka voivat auttaa brändejä erottumaan kohinan keskeltä näissä kanavissa.

Metaverse

Lokakuussa 2021 Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ilmoitti, että hänen yrityksensä oli vaihtanut tuotemerkkinsä Metaksi. Tämä termi viittaa laajasti ottaen virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden mahdollisuuksiin, kuten VR- tai AR-lasien kaltaisiin upottaviin kuulokkeisiin sekä älypuhelinsovelluksiin, joiden avulla käyttäjät pääsevät tähän uuteen metaperspektiiviin suosikkilaitteidensa kautta!

Metaversio on virtuaalinen ympäristö, jossa käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa, seurustella ja tutkia. Lohkoketjuteknologian ja kryptovaluuttatransaktioiden avulla osallistujat voivat hyödyntää kokemustaan tässä futuristisessa ympäristössä myymällä digitaalisia tavaroita 3web-sovelluksesta mobiililaitteilla tai tietokoneilla NFT:iden (non-fungible tokens) avulla. Huomisen maailma on riippuvainen siitä, mitä sinä luot täällä tänään!

Krypto ja NFT

Non-Fungible Tokenien (NFT) kasvava käyttö vuonna 2021 lisää niiden arvoa ja funktiota kaikissa digitaalisissa omaisuuserissä. Kun näihin tokeneihin perustuva uusi globaali talous jatkuu vuonna 2022, voimme odottaa, että NFT-arvot muuttavat edelleen ihmisten tapaa vaihtaa tavaroita verkossa.

Tässä digitaalisessa maailmassa NFT:stä on tullut tärkeä osa monien ihmisten jokapäiväistä elämää. Näitä rahakkeita voi ostaa ja myydä aivan kuten mitä tahansa muuta omaisuutta, mutta niissä on jotain erityistä, koska niitä ei oikeastaan ole olemassa tämän alustan ulkopuolella – niiden arvo ei ole taattu, ellet omista alkuperäistä kappaletta, josta se on tehty!

Lue lisää: Missä voi käydä kauppaa kryptovaluutoilla?

Tekoäly

Ruoan tulevaisuus perustuu nyt tekoälyyn, ja se muuttaa käsitystämme ruoanlaitosta. Tekoälyä voidaan hyvin käyttää monin eri tavoin reseptien luomisesta avustamaan työvoimapulassa, joka on tapahtunut ajan myötä ammattitaitoisten kokkien kysynnän lisääntymisen vuoksi, tai jopa vain etsimään ravintoloita läheltäsi niin kauan sitten! Esimerkiksi on Flippy, joka voi kääntää hampurilaisia McDonalds-heck yeah!!!

Digitaalinen muutos

5G ja Wi-Fi 6 ovat ratkaisevia menestyksekkään tulevaisuuden kannalta, sillä ihmisten odotetaan omaksuvan nämä uudet digitaaliset suuntaukset. Jerry Paradise, Lenovon tuotehallinnan varapuheenjohtaja, on sanonut, että 5g tarjoaa nopeuksia jopa 150 Mbps, kun nykyinen standardi tarjoaa vain 10 prosentin lisäyksen 4g LTE:hen verrattuna, joka on noin 100 MBPS; tämä tarkoittaa, että voimme odottaa parempia myöhäisempiä streameja HDTV:ssä tai nopeampia mobiilidatayhteyksiä älypuhelimissamme, mikä johtuu suurelta osin sen menestyksestä internet-protokollana kauan ennen kuin sitä käytettiin langattomissa laitteissa!

Tulevaisuus on nyt ”hybridi”, koska teknologia kehittyy jatkuvasti. Sekä kuluttajat että organisaatiot etsivät yhä useammin työmahdollisuuksia toimiston seinien ulkopuolelta – joko kotona tai liikkeellä melua vaimentavien kuulokkeiden avulla! Mukaan

lenovon tutkimuksen mukaan on lisääntynyt työntekijöiden määrä, joilla ei ole lainkaan kiinteitä aikatauluja; he voivat joko tulla toimistoon tarvittaessa (tai Pickup Artists sanoisi ”skaalautuvuutta”), mutta käyttävät myös näitä uusia teknologioita, kuten langattomia laitteita, jotta et tarvitse sähköä lähistöllä koko päivää….

Uusi työpaikka

Työn tulevaisuus on muuttumassa, ja tämän uuden todellisuuden kannalta olennaisille taidoille on suuri kysyntä. Maailman talousfoorumin (WEF) mukaan vuoteen 2022 mennessä työpaikkoja voi olla 27 prosenttia odotettua enemmän pelkästään uusien työpaikkojen ansiosta, kun taas teknologisesti vanhentuneet työpaikat saattavat vähentyä 31 prosenttia.

Kun työpaikat siirtyvät tietokoneistettuihin prosesseihin, 75 miljoonaa nykyistä työpaikkaa poistuu ja 133 miljoonaa uutta syntyy. Tietoanalyytikoista ja ohjelmistokehittäjistä odotetaan tulevan erittäin haluttuja, koska heidän taitojaan tarvitaan tässä teollisuuden suuntausten suuressa muutoksessa

-esimerkiksi sähköisen kaupankäynnin asiantuntija, joka voi auttaa yrityksiä verkkomyyntiluvuissa, tai sosiaalisen median analyytikko, joka tarkastelee, mitä ihmiset kirjoittavat Facebookissa tietyistä tuotteista ̶ kaikki vaativat vahvoja analyyttisiä kykyjä sekä Pythonin kaltaisten ohjelmointikielten tuntemusta.

Tekoälyn käyttö ei ainoastaan luo uusia työllistymismahdollisuuksia, vaan myös varmistaa, että pystymme säilyttämään nykyisen työmäärämme. Kun kysyntä lisääntyy tietyillä aloilla ja vähenee muualla, on todennäköistä, että työpaikat lisääntyvät kaikilla toimialoilla kokonaisuudessaan – ja näiden uusien työpaikkojen rinnalle syntyy monia inhimillisiä työpaikkoja!